“Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής”

Στα Τρίκαλα το Σάββατο 9/3 πραγματοποιήθηκε και φέτος ο  Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2024. Στη φετινή διοργάνωση, στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρικάλων μετείχαν 78 ομάδες με σχεδόν 300 παιδιά ηλικίας 5-15 ετών από Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο, Τύρναβο, Μηλιές Μαγνησίας, Σκιάθο, Παλαμά, Σοφάδες και Μουζάκι.

 Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε΄1 του σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους κ. Βασιλείου Φλόκα και κ. Καλαμάτα Κωνσταντίνου.

 Το κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο φιλοξένησε τον διαγωνισμό που ξεκίνησε από τις 9 το πρωί με διάρκεια μέχρι το μεσημέρι, με πρωτότυπες και ευφάνταστες δημιουργίες . Υπεύθυνος του διαγωνισμού για τη Θεσσαλία από τη WRO Hellas είναι ο κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 Φέτος, το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Μεσόγειος: πηγή ζωής και πολιτισμού» και οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στο συγκεκριμένο θέμα, όπως και να συμμετάσχουν στις διαγωνιστικές του κατηγορίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο